dijous, 24 de juny del 2021

Logitech Harmony Hub + SmartThings App + Alexa

A data d'avui 24/06/2021, seguim sense una compatibilitat directa entre Logitech Harmony Hub i Alexa o Siri. Ja els val...

Recordeu, això ens ha dut a la cerca d'una alternativa open source que es basa en un "traduct
or" entre sistemes no compatibles i Siri o Alexa. El més popular és Homebridge, que com el nom indica, fa de pont entre dispositius no compatibles i Siri o Alexa. Per garantir que el Homebridge sempre estigui preparat per rebre peticions, s'ha d'instal·lar en un dispositiu que sempre estigui endollat. Aquest pot ser un PC, però per a minimitzar la despesa d'electricitat associada, una Raspberry Pi seria el més adient. 

Desprès d'haver-ho provat una temporada, no n'he quedat del tot satisfet. De tant en quant apareíxien errors que feien que les connexions es perdessin. I quan canviaves el nom de les activitats o n'afegies de noves al comandament, era un drama.

 Desprès vaig probar una altra app per a Mac OS X: Harmony Bridge. És de pagament però no va pas malament. Però aquesta si que t'obliga a tenir sempre el Mac engegat.

Vaig donar una nova oportunitat a l'app Yonomi. Aquesta si que detecta les activitats definides al Harmony Hub i les pots assignar a Dreceres de iOS fàcilment. Aquí el problema és que no he aconseguit que Siri m'executi aquestes dreceres de manera senzilla. O sigui, Siri no m'enten... Si a la drecera li fico "Tele" i a Siri li dic "Siri, enciende Tele", no la troba. Si li dic "Siri, ejecuta atajo Tele", "Siri, ve a Tele", etc... no hi ha manera.... No passa res, provem amb Alexa. Doncs Yonomi ja no és compatible amb Alexa 😌. 

Com veieu, vaig donant cercles al mateix i no arribo enlloc. Torno a estar al punt inicial. Aquest cop torno a donar una oportunitat a SmartThings App de Samsung. SmartThings és una app per a control domòtic que ja havia provat i que es va actualitzar en una versió millorada

SmartThings cerca dispositius, però com sempre, el Harmony Hub no el troba. Tanmateix, hi ha la possibilitat d'afegir el que anomenen SmartApps. I per aquesta via si que em troba el Harmony Hub.

A partir d'aquí s'afegeixen les activitats definides al Harmony Hub, com si fossin dispositius dins de l'app. Les podem agrupar en sales...això típic. El més important és que Alexa té una skill per a enllaçar dispositius de SmartThings. Heu d'anar a l'app d'Alexa, a la secció Skills i cercar SmartThings. Us demanarà un compte de Samsung (SmartThings és de Samsung) o un compte de l'App en si. Jo ja tenia un compte de Samsung. 

Important: Les activitats de Harmony Hub no s'afegiran com si fossin dispositius (vaig parar una mica boig cercant-les fins adonar-me'n). S'afegeixen com a Escenes. 

Aleshores, si feu que l'app d'Alexa cerqui nous dispositius, us afegirà les Activitats a les Escenes. El nom per defecte serà el de l'activitat + "Harmony Activity". Un cop afegides podeu editar-les i canviar-les-hi el nom, per a fer-les més accessibles amb l'assistent de veu, per exemple "Tele".

Eh voilà! Ja podeu llençar activitats de Harmony Hub des de Alexa amb la veu sense afegir Hardware addicional. "Alexa, enciende Tele". I també important, "Alexa, apaga Tele". En una primera prova la veritat és que funciona i és molt ràpida la resposta. 

He trobat la resposta definitiva? A veure com anirà...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada