dissabte, 26 de novembre del 2011

Problemes amb el Samba del Lion

Si feu servir un Mac com a servidor de fitxers per al XBMC (per exemple, teniu XBMC instal·lat en un ATV2) us recomano que NO actualitzeu a Lion. És veu que ha canviat la llicència del Samba que portava de base el Snow Leopard i la implementació nova no és compatible amb el Samba del XBMC (això segons algunes versions, no m'ha quedat gaire clar perquè hi ha diverses versions circulant per la xarxa). Sigui com sigui, el Samba deixa de funcionar.
Quines opcions tenim?
- Utilitzar un altre protocol: NFS (complicat) o UPnP (perdeu el mode llibreria i heu d'instalar un servidor d'streaming UPnP al MAC)
- Canviar de Media Center. Utilitzar el PLEX enlloc de XBMC. El PLEX nine utilitza un servidor propi d'streaming independent del client. La idea és bona. El PLEX és una branca del XBMC per a MAC. Veureu que és molt similar en molts aspectes. A partir de la versió 9 han separat el gestor de la llibreria que fa de server.
Avantatges:
  • El sistema de reconeixement de fitxers (scrapper) és centralitzat a l'ordinador que conté físicament els fitxers) i genera la llibreria amb les metadades tan xules. Els clients reben automàticament les metadades (hi ha clients per a iPad, ATV2, etc..)
  • Ja no cal establir manualment la relació de carpetes entre el client i el servidor. Ell sol les recupera. 
  • El client per a ATV està integrat en el LowTide. Així s'hi accedeix directament com un menú més. No cal entrar a dins com al XBMC. Igualment els menús dels videos tenen el format integrat amb la resta de menús.
Inconvenients:
  • Que jo sàpiga, a la versió 0.6.4 del client PLEX per a ATV2 no funcionen els subtítols.
  • Si el scrapper del server no reconeix el video, no apareix al client (ni que sigui sense metadades). Per tant, si teniu videos propis o rars, o simplement el nom no té el format correcte no us el mostrarà.
- Instal·lar el Samba3 al Mac i configurar el XBMC: Aquesta és la opció que finalment he escollit. En aquesta pàgina web trobareu el necessari per a baixar-vos el Samba3 i instal·lar-lo. Sobretot, després d'instal·lar-lo, recordeu:
  • desactivar el Samba propietari del Mac a Preferences->Compartir 
  • Canviar el grup de treball de smb.conf
    • El nom del workgroup ha de ser igual al que teniu configurat al XBMC a Sistema->Xarxa
  • Ficar un nom al server string del smb.conf
  • Recordeu que cada cop que canvieu alguna cosa del smb.conf s'ha de reiniciar executant la comanda sudo /opt/local/sbin/smbd -D && sudo /opt/local/sbin/nmbd -D
  • Configurar el XBMC:
    • Afegir la nova font: A mi no em funcionava amb el tipus de font Xarxa de Windows (SMB) ni la font nova sense triar el tipus. Només em va funcionar el Zeroconf. Triant el Zeroconf em troba el samba del Mac i em munta correctament la font, amb el port 445. (potser el problema és que empra un altre port diferent i per això no ho trobava?).
Tampoc no cal casar-se amb una sola opció. A la fi, mantindré el servidor del plex i el XBMC amb Samba. En casos en que requereixi subtítols o el Plex no em trobi les metadades d'un video, utilitzaré el XBMC. Però no vull renunciar al Plex, ha de millorar però crec que si resòl aquests problemes s'acostarà força a la perfecció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada