dimecres, 2 de maig del 2018

Logitech Harmony Elite





Els que som geeks de primera tenim una col·lecció de comandaments de control poc gestionable: el comandament de la TV, del Home Cinema, del Satèl·lit, etc... Per a veure per exemple, el Satèl·lit, has de passar per 3 comandaments, el de la TV primer, col·locar la sortida HDMI de la tele, desprès el del Home Cinema o Receptor per a canviar a la sortida HDMI correcta i finalment el del Satèl·lit. I així anar fent combinacions. Si a això hi sumem el projector, la consola de videojocs, el Apple TV, la cosa encara és complica més, i cada cop més i més.
Per això vaig buscar una sol·lució al problema i vaig trobar el comandament dels comandaments: El Logitech Harmony. Parafrasejant Tolkien es tracta d'un comandament per a governar-los a tots. D'entrada era una mica escèptic. Aquests aparells que prometen ser tan versàtils acaben convertint-se en un comandament que fa algunes funcions però no totes, i així, acabes amb un comandament més a sobre dels que ja tenies. No només no sol·luciones el problema sinó que l'agreuges. Per això em vaig plantejar comprar-lo per Amazon i provar-lo, amb la idea de tornar-lo si no em convencia l'invent.
Doncs, res més lluny de la realitat. I és que al final,puc afirmar que ha complert amb escreix el que prometia i s'ha convertit realment en un indispensable substitut de tots els comandaments que tenia!!
I és que l'aparell és tan configurable que s'adapta a tot i inclou preconfiguracions per a moltíssimes marques d'aparells.
Es configura mitjançant una app mòvil. Primer defineixes els dispositius. Com he dit, els pots triar d'una llarga llista de marques. I desprès, i aquí és on hi veig el gran que de l'invent, pots definir accions seqüencials que s'aniran executant. Per exemple, primer engega la TV, després el Home Cinema, Canvia a la sortida HDMI4 i finalment engega el Receptor de Satèl·lit. Tot això queda emmmagatzemat com una acció que actives fent un un sol click i tanques fent un altre click. Pots provar i retocar aquestes accions fins que encaixin al teu gust guiat per un assistent que et va preguntant si cada acció s'ha executat correctament. 
El sistema es basa en tres peces: Una app descarregable, un comandament i un hub. El hub es connecta a la Wifi i el comandament es programa mitjançant l'app que guarda la informació al núvol. Un cop finalitzada la programació es descarrega al comandament automàticament. 
El comandament envia les ordres al hub, que tindrem col·locat estratègicament a prop dels aparells que volem controlar. El hub, envia les ordres als diferents dispositius i aquests van realitzant les accions pertinents.
El comandament du una pantalla tàctil incorporada a banda de les tecles més habituals. Amb la pantalla tàctil pots realitzar totes les accions que havies programat prèviament seleccionant-les amb el dit, així com controlar cadascun dels dispositius independentment. Les opcions que hi apareixen s'adapten al dispositiu que tens sel·leccionat en aquell moment. Encara no he trobat res que no pugui fer i que m'obligui a retornar al comandament propi del dispositiu.
El comandament no funciona a piles sinó amb bateria i el pots deixar en una base per a que es carregui quan no el fas servir. És força pràctic i no t'has de preocupar més de que s'esgotin les piles. Quan reprogrames accions o n'afegeixes de noves, automàticament es reprograma, incorporant les noves accions o dispositius.

En general suporta la majoria de dispositius d'entreteniment, clar no els he provat tots però és capaç de gestionar dispositius que necessiten moure's per menús, com ara un Apple TV, o un Televisor SmartTV. Els únics esculls que he trobat, però que no tenen importància, són engegar la PS4, que no ho pot fer per que funciona amb bluetooth i has de engegar-la amb el joystick remot de la PS4. Això no importa per que, finalment has d'agafar el joystick per a jugar igualment. Així que jo faig que m'engegui tota la resta de dispositius (la TV i el Home Cinema) i s'activi el HDMI adequat.
D'altra banda, el receptor de satèl·lit, te la mateixa ordre per engegar que per apagar, i si el tenia engegat s'apaga quan envio l'ordre d'engegar. Tampoc és massa problema per a mi.

Un argument en contra de l'aparell a tenir molt en compte és el seu preu. I és que el Logitech Harmony Elite és bastant car per a ser un comandament. Més de 200 euros val. Però veient la tecnologia que dur al darrera, la pantalla tàctil del comandament, el software de configuració etc,... s'entén una mica aquest preu. No és un comandament universal típic. És quelcom més professional. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada