divendres, 8 de març del 2019

Suport d'Alexa per al Logitech Harmony a Espanya

Ja fa temps que venim reclamant la traducció de l'skill d'Alexa a Espanya per al Logitech Harmony.  No sé que esperen. Tot i amb això, no han retirat la publicitat enganyosa de Logitech fent veure que és compatible amb Alexa. Imagino que és una traducció literal dels USA però, de moment, aquí no és veritat. No es pot utilitzar Alexa amb Logitech Harmony a Espanya a dia d'avui. Així que mentre anem reclamant, ens espavilem cercant vies alternatives.
I aquí us en presento una. Si bé no hi ha un skill de Logitech Harmony, si que hi ha un skill de SmartThings de Samsung: una app per a mòbil que si que es capaç de connectar-se amb diferents dispositius inclòs Logitech Harmony. Ja podeu veure per on van els trets. Els passos són els següents:
1. Instal·leu l'app SmartThings al vostre mòbil. 
2. Que cerqui els dispositius que teniu a la vostra wifi. Us hauria de trobar el Harmony i també les activitats que hi tingueu programades.
3. Aneu ara a l'app d'Amazon Alexa, al menú d'skills i cerqueu la de SmartThings. Activeu-la.
4. Aneu al menú de rutines i creeu rutines per a cada activitat que tingueu al Logitech Harmony (una per engegar i una per aturar per exemple). Al triar la rutina, podeu dir per exemple, que quan li digueu a Alexa, (la frase que vulgueu, per exemple, "Alexa, enciende la tele" executi una acció. Atenció perquè aquest detall és important, quan trieu l'acció a realitzar, escolliu la del tipus Smart Home. Aquest tipus d'acció us hauria de sortir a conseqüència d'afegir la skill.
5. Un cop trieu l'acció Smart Home us deixarà escollir entre:
   Control device
   Control group
   Control Scene
En el meu cas, no hi he trobat els dispositius de Harmony entre els dispositius d'Alexa, però SI que hi he trobat les activitats definides amb el Harmony entre les escenes. Per tant, escolliu "Control Scene" i la Activitat que vulgueu executar del Harmony.
6. Un cop guardeu, Alexa us dirà que tardara uns minuts en activar la rutina.
7. I ja està!!! Proveu aleshores de dir "Alexa, enciende la tele" a veure si funciona
Observareu que tarda una mica en reaccionar. Si, és lent. No és tan immediat com hauria de ser i com serà el skill d'alexa per a Logitech Harmony. Esperem que no haguem d'esperar gaire més, però mentrestant, això funciona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada