dimarts, 5 d’octubre del 2010

Gestors de col·leccions de pel·lícules i sèries

Tots sabem que Windows Media Center (7MC) té les seves limitacions (tot i que cada cop menys) en quant a crear la teva propia videoteca. Si que ja incorpora la possibilitat de carregar metadades sobre pel·lícules, de base però falta flexibilitat i dades sobre sèries de TV. És per aquest motiu que estan proliferant algunes alternatives en forma de plug-ins que permeten afegir noves funcionalitats a totes aquelles coses positives que el 7MC aporta.


Media Browser.
Media Browser Configuration Tool
És un plugin que afegeix una entrada al menu d'inici del 7MC que et dona accés a una interficie propia per a accedir a les pel·lícules i sèries que li diguem. Previament, hem d'utilitzar l'eina de configuració amb la que podem crear les diferents carpetes. Podem assignar a cada carpeta una imatge. Inclús podem assignar diferents directoris a la mateixa carpeta. Ell sol gestionarà tots els fitxers i en els mostrarà indistintament amb lo qual la localització física dins el disc dur resultarà transparent per a l'usuari.

Menu principal 7MC
Un cop hem assignat les carpetes ja tenim el bàsic per a començar. Engeguem el 7MC i anem a l'entrada MediaBrowser. Podrem veure una primera pantalla preambul per a cada carpeta en la que ens mostrarà els darrers fitxers afegits.
Menu principi Media Browser
Si entrem a una de les carpetes la interfície per defecte ens mostrarà els diferents fitxers. Aquesta interfície es pot configurar per a que ens mostri les caràtules de les pel·lícules de diverses formes. En forma de panel, en forma de presentació etc...
El gran avantatge que té el Media Browser respecte altres plugins similars, és que ell mateix et busca per internet als diferents providers les metadades i les caràtules de la pel·lícula, de forma automàtica. L'únic que hem de fer és assegurar-nos que el nom dels fitxers sigui prou correcte per a que el pugui trobar.
Aquest avantatge però és pot convertir en un inconvenient. Quan s'enfronta a col·leccions massives de fitxers, la gestió d'actualització de les metadades és torna lenta, doncs cada cop que s'engega ha de comprobar els canvis que hi ha hagut dins de cada carpeta i amb gran quantitat de dades això pot resultar feixug.
Un altre avantatge respecte al 7MC pelat, és que indica automàticament si s'ha vist o no el fitxer. Molt útil quan tens molts episodis d'una sèrie i no recordes per quin anaves.
Així mateix, també resulta molt pràctic el poder reanudar qualsevol episodi o film, en el mateix punt on et vas quedar (tampoc ho incorpora el 7MC de sèrie).
També ofereix la possibilitat d'afegir-hi nous plugins, com ara un plugin per a veure Trailers de films, un altre per veure informació sobre el format dels fitxers de video, nous temes, etc...
Media browser és un projecte Open Source, ara be, alguns dels seus plugins, com ara un dels temes ja són de pagament, però en general no. És tracta d'un projecte bastant madur, amb una comunitat bastant important de gent i amb moltes possibilitats d'expansió. De fet, ja hi ha algun que altre projecte fill per a traslladar Media Browser als dispositius mòvils.
Si esteu interessats en provar-lo i en més informació:
http://www.mediabrowser.tv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada