dijous, 14 d’octubre del 2010

Imagenio amb el 7MC

Imagenio, la plataforma de TV per internet que ofereix Movistar (la companyia anteriorment coneguda com Telefonica) és un trunyo, una caca. Això que vagi per endavant. El canvi de canals és lentissim. La resolució baixa. Els problemes, a dojo. L'altre dia per veure un partit de futbol, amb el seu golTV, vaig perdre un quart d'hora de partit engegant el pu** Imagenio. El Messi va tardar menys en marcar... Total, vaig acabar amb malgenio. I para colmo, em truquen de Timofònica l'endemà i em pregunten si estic content amb Imagenio. "Pues ahora que lo dices...". I la seva resposta/pregunta va ser: Quina velocitat tens? Jo, 3 Mbps. Resulta que és massa poc per a l'Imagenio. Doncs que no l'ofereixin amb el Trio de 3Mbps. no?.
Bé, ara que ja m'he desfogat, entrem en materia. Imagenio utilitza el protocol IPTV (Internet Protocol Television). O sigui ofereix Televisió digital als usuaris emprant el protocol IP sobre un ample de banda. Això vol dir que amb el router de Timofonica us entra a part d'Internet, la TV. El router assigna un canal de TV a cada adreça IP i fa streaming de video/audio per aquestes IP. L'aparell descodificador que proporciona telefònica descodifica la senyal i ens la treu per l'aparell de TV. Si volem veure l'Imagenio en una altra TV sense un descodificador al costat, necessitem un ordinador que el substitueixi. L'ordinador l'haureu de configurar per a situar-lo dins la mateixa xarxa que el descodificador, canviant la connexió d'accés a xarxes per a tenir accés a les IP correctes. Ja hi ha manuals per internet que expliquen de sobres, com configurar el PC per a veure Imagenio per l'ordinador. No ho descobriré ara. En quant a quin programa podem emprar al PC com a client de video que suporti el protocol IPTV, en Windows està clar que seria el VLC. En Linux amb el mplayer ja farem.
Però que passa si volem veure Imagenio mitjançant el nostre 7MC (o VMC). I encara diria més, i si el volem grabar? Doncs venen un plugin de la casa DVBLogic que porta per nom 'DBVLink for IPTV' que ens permet configurar la nostra connexió de IPTV com si fos una connexió de TV per satel·lit normal.
El programa ve amb dues parts. El client i el Server. Instal·lem primer el server. A continuació configurem el client i tot seguit entrem al Media center, on creem un nou server de TV com si d'un satel·lit es tractés. Necessitem un fitxer amb la llista de canals que volta per internet. I ja està? Doncs si i no. Si, ja tenim imagenio a WM7, però llavors tenim el problema dels còdecs. I és que no s'acaba de veure del tot be. En alguns canals (Gol TV per exemple) es pixelen zones de la imatge, que es queden encallades i no es refresquen fins al cap d'uns segons. Sembla que el problema és dels còdecs de Microsoft per a mpeg2. És poden substituir, hi han eines per a fer-ho com el MCDU però els altres còdecs no es que funcionin gaire millor. Els de CoreAVC potser son els que van més be. En 64 bits la cosa es complica encara més, doncs gairebé no hi ha còdecs de 64 bits per a mpeg2.

Més info:

http://chapuzasenlaweb.wordpress.com/2009/12/29/como-ver-imagenio-en-tu-ordenador/#comment-47

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada